Slogan
  • ANA SAYFA
  • my beon

Sıkça Sorulanlar

Kiralama
Kiralama yapabilmek için şirketimin ne gibi kriterlere sahip olması gerekir?

Finans ekibimizin incelemeleri sonucunda şirketinizin finansal yeterliliği tespit edilir. Bu süreç sırasında sizlerden bazı veriler/evraklar talep edilebilir. Bu süreç en hızlı şekilde tamamlanarak, sizlere bilgi verilir.

Kiralama tekliflerinde nelere dikkat etmeliyim?

Genel olarak size sunulan tekliflerde, alacağınız hizmetin neleri kapsadığını veya kapsamadığını dikkatli incelemeniz gerekir. Kiralama sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken ana başlıkları aşağıda bulabilirsiniz.
KM Sınırı (Kiraladığınız aracı yılda kaç kilometre kullanabileceğiniz)
KM Aşım Bedelleri (Kiraladığınız araç için anlaşmış olduğunuz kilometre sınırını aşmanız durumunda ödemeniz gereken tutar)
• Lastiklerinizi değiştirmeniz gereken kilometreler
• Sigorta şartları
• Beyan Hakkı
• İkame araç verilme süreleri
• Servis süreleri
• Yol yardım hizmeti içeriği
• 7/24 Hizmet veriliyor mu?
Unutulmaması gerekir ki araç kiralama süresi boyunca hizmet alınacak ve araçlarınızın işleyişinde ve operasyonunda herhangi bir aksaklığın yaşanmaması gerekmektedir. Bu yüzden anlaşacağınız şirketin bu operasyonu yönetecek tecrübe ve yetkinliğe sahip olması çok önemlidir.

Beyan limitleri yeterli değil gibi? Sınırsız beyan olmuyor mu?

Ücreti dahil olsa bile, hiçbir kasko sınırsız adet ve tutarda beyan limiti vermemektedir. Ancak müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre ve sözleşme aşamasındaki taleplerine göre, beyan limitlerinde yukarı yönlü revize yapabiliyoruz.

Beon Filo´dan 2.el araç kiralayabilir miyim?

Müşteri memnuniyeti odağımız sebebiyle Beon Filo olarak sadece sıfır/yeni araçlar kiralamaktayız.

Günlük araç kiralayabilir miyim?

Günlük araç kiralaması yapılmamaktadır.

Recontracting neden yapılamıyor?

Sözleşmenize ek olarak protokolle toplam sözleşme süresi 47 ayı aşmamak kaydıyla uzatma yapılabilmektedir. 47 aşan durumlarda yasalar gereğince leasing hizmeti kapsamına girdiği için daha fazla uzatılamamaktadır.

Genel
Yolda kalan kullanıcılara konaklama hizmeti veriliyor mu?

Yolda aracı ile problem yaşayan müşterilerimize, hızlı bir şekilde destek verilip, mağduriyet yaşanmaması sağlanmakta olup, konaklama ile ilgili bir hizmet verilmemektedir.

Araca kendi ogs cihazımı takabilir miyim?

 Faturalama departmanımızdan yetki yazısı alarak kiralamış bulunduğunuz araca OGS veya HGS başvurusu yapabilirsiniz.

Sözleşmemin bitmesine birkaç ay var, kullandığım aracı satın alabilir miyim?

Sözleşme sonunda, kullandığınız aracı satın alabilirsiniz. Sözleşmeniz bitmeden kullandığınız aracı satın alamazsınız. Sözleşmeniz bittikten sonra, kullandığınız aracı satın almak için yapmanız gerekenlerle ilgili detaylı bilgiyi satış temsilcinizden alabilirsiniz.

Kiraladığımız araçları kimler kullanabilir?

Kiralamış bulunduğunuz araçlar, şirketinizin bordrolu çalışanları tarafından kullanılabilir. Farklı taleplerinizi bulunması durumunda ise ihtiyaçlarınıza özel çözümler üretilmesine gayret edilir. Filo kiralama sözleşmenizde kiraladığınız araçların kimler tarafından kullanılabileceği açıkça belirtilmektedir. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için Beon Filo ile irtibata geçebilirsiniz.

Kiraladığımız araçla yurtdışına çıkabilir miyiz?

Firmanız yetkilileri tarafından çıkış talebinde bulunulması ve Beon Filo´nun yazılı onayının alınması halinde kiralamış bulunduğunuz araçla yurtdışına çıkılabilmesi mümkündür.
Firmanız tarafından taahhütname verilmesini müteakip, vekâletname, uluslararası trafik sigortası, kasko sigortası, ehliyet, vb. masraflarının karşılanması sureti ile yurtdışına çıkılabilecektir.
Çıkış taleplerinizle ilgili olarak Beon Filo ile irtibata geçebilirsiniz.

Kiralanan araçların muayenelerini nasıl yaptırabilirim?

Beon Filo´dan kiralamış bulunduğunuz araçların muayene bitiş tarihleri Beon Fİlo tarafından takip edilir ve muayene işlemlerinin zamanında yaptırılması için tarafınıza yazılı bilgilendirme yapılır.
Herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için muayene öncesinde aracınız Beon Fİlo tarafından detaylı şekilde kontrol edilir ve olması muhtemel zaman kayıplarının önüne geçilir.
Motorlu Taşıt Egzoz Emisyon ölçüm işlemleri dâhil olmak üzere, muayene için yapılacak olan masraflar Beon Filo tarafından karşılanacaktır.
Harcamalarınıza ait belgelerin IBAN numaranız ile birlikte ilgili Beon Fİlo´ya iletilmesi durumunda 7 iş günü içerisinde yapmış olduğunuz harcamalar hesabınıza geçecektir.
T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile belirlenen araç muayene ücretlerine TÜVTÜRK sitesinde yer almaktadır.

Aracımı başka bir şirkete devir edebilir miyim?
Ancak mali tahlil departmanımızın uygunluk vermesi durumunda devir işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.
Kiraladığımız araçlara logo / giydirme uygulaması yaptırabiliyor muyuz?

Kiralamış bulunduğunuz araçlara, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirtilen esaslara uygun olarak reklam mahiyetinde yazı ve resim uygulanabilmektedir. Logo / Giydirme taleplerinizle ilgili olarak Beon Filo ile irtibata geçebilirsiniz.

Sizden aldığım aracı başkasına kiralayabilir miyim?
Aksi sözleşme ile belirtilmediği sürece kiraya vermiş olduğumuz araçların 3.şahıslara kiraya verilebilmesi mümkün değildir.
Yurt Dışına Çıkış İşlemleri

Beon Filo´dan kiralık olan aracınızla yurt dışına çıkış için gerekli işlemler
Beon Filo´dan kiralık olan aracınızla yurt dışına çıkış için Beon Filo Satış Sonrası Hizmetleri ile iletişime geçmeniz gereklidir. Yurt dışına çıkış işlemlerinizi yaptırabilmeniz ve gerekli belgeleri edinmeniz için Satış sonrası hizmetler yetkililerimize iletişim bölümüzdeki bilgileri kullanarak telefon, mail, veya canlı destek yoluyla erişebilirsiniz.

Kiraladığımız araçlara ilave donanım / aksesuar taktırabilir miyiz?

Kiralamış bulunduğunuz araçlara ilave donanım veya aksesuar takılması ancak Beon Filo´nun onayı ile mümkündür. Firmanız yetkilileri tarafından, hangi plakalı aracınıza ne tür bir aksesuar taktırılmak istendiği bilgisinin yazılı olarak tarafımıza iletilmesini müteakip, talebiniz Beon Filo yetkililerimiz tarafından değerlendirilecek ve tarafınıza dönüş yapılacaktır.

Araçların resmi veya yerel makamlar tarafından tutulması

Araçların herhangi bir nedenle resmi veya yerel makamlar tarafından tutulması nedeni ile geçecek zaman, kiralama sözleşme süresi içerisinde kabul edilir ve kira bedeli yansıtılmasına devam edilir. Araçların resmi veya yerel makamlar tarafından tutulması sebebiyle oluşabilecek her türlü hizmet ve kurtarma bedeli kiracıdan tahsil edilir.

Araç İade
Araç iadelerinde ekstra fatura yansıttığınız doğru mu?

Kontrat döneminde verilen beyan hakları araç iade edilmeden kullanılması ve ilgili onarımların yapılması durumunda herhangi bir yansıtma kesinlikle yapılmamaktadır.

İade öncesi beyan haklarının kullanılmayıp, iade sonrası beyan hakkının kullanılmak istenmesi durumunda sözleşme sona erdiği için kaskodan faydalanılamamaktadır.

İade sırasında hala araçlarda hasarların giderilmemiş olması durumunda, mevcut hasarlar belgeleri ve fotoğrafları ile birlikte müşterilerimizle paylaşılarak, fatura edilmektedir.

Zamanında İade Edilmeyen Araçlar Hakkında

Araçlarımızın kira süresi sonunda iade edilmemesi halinde iade edilmeyen gün başına aşağıdaki günlük kira bedelleri uygulanır.
Arıza, hasar, bakım nedeniyle geçici araç verildiği durumlarda işlemlerin tamamlandığı bilgisinin yapılmasına müteakip geçici aracın alındığı yere iade edilmemesi durumunda iade edilmeyen gün başına aşağıda yer alan günlük kira bedelleri uygulanır.

Teslimat
Aracımı ne zaman teslim alabilirim?

Finans onayının verilmesini müteakip sözleşmeniz hazırlanarak firmanıza gönderilir. Firmanızın imzaya yetkili kişileri tarafından imza sirkülerinize uygun bir şekilde imzalanan sözleşme tarafımızca da kontrol edilir ve herhangi bir eksiklik tespit edilmezse onaylanır. Talep etmiş olduğunuz araç stoklarımızda hazır olan bir araç ise sevk verilir ve takriben 1 hafta içerisinde teslim edilir.

Aracımın teslim süresi uzadı, ikame/yedek araç alabilir miyim?

Asıl aracınızın teslim süresi uzadığında, eğer dilerseniz asıl aracın özelliklerine yakın bir araç tedarik edilerek, kullanımınıza sunulacaktır. Geçici aracın kullanım şartları asıl aracınızın kiralama şartları ile aynı olacaktır.

Lastik
Kaza durumunda kaza tutanağı olmasına rağmen neden lastik karşılanmıyor?

Kaza durumunda lastiğe zarar gelmesi halinde eğer tutanak tutulduysa karşılanıyor. Ancak lastik patlama, balon yapma, kaldırıma sürtüp aşındırma vb. durumlarda karşılanmıyor. Çünkü bu gibi durumlar kullanıcı hatası olarak sigorta şirketinden bildirilmektedir.

Kış Şartları ve Kış Lastikleri İle İlgili nelere dikkat etmeliyim?

Aracınızda zincir ve gerekli avadanlıklar bulunmalıdır. (trafik seti, yangın tüpü vb.) Mevcut malzemelerin aracınızda kolay ulaşılabilir bir noktada tutulması herhangi bir ihtiyaç anında işinizi kolaylaştıracaktır.
Güvenli bir sürüş için iyi bir görüş şarttır. Hareket etmeden önce camların, farların ve ikaz lambalarının çalışır ve temiz durumda olduğundan emin olunuz.
Kış şartlarında görüşü olumsuz etkileyen faktörlere karşı, donmuş silecek lastiklerinin kullanım öncesi ve sonrası temizlenmesi ve antifrizli cam suyu konulması önem taşımaktadır.
Ön cam su püskürtücü memelerinin açık, temizleme suyunun dolu ve dona karşı antifriz ilave edilmiş olduğundan, cam sileceklerinin arızasız çalıştığından ve süpürge lastiklerinin iyi durumda olduğundan emin olunuz.
Özellikle yağışlı havalarda görüş ve fren mesafesi uzayacağı için önümüzdeki araçla takip mesafesinin normalde bırakılandan daha uzun mesafe olması gerekmektedir.
Köprü, viyadük ve rüzgârlı bölgelerde buzlanma riski diğer yol kesimlerine göre daha fazla olduğundan hızımızı azaltıp, ani direksiyon hareketlerinden kaçınılması gerekmektedir.
Yüksek hızlarda yağmur sularıyla kaplı yüzeylere girildiğinde ayağımızı hafifçe gazdan çekerek ve debriyaja basarak geçmek savrulma riskini azaltacaktır.
Kış şartlarında araç kullanırken uyulması gereken en önemli kural; düşük hızlarda seyretmektir.
Hava şartları çok sertleşmiş ise ülkemiz şartlarında trafik güvenliğinin azaldığı günlerde trafiğe çıkmamak, çıkılması gerekiyorsa da toplu taşıma araçlarını kullanmak en doğru uygulama olacaktır.
Eğer zincir kullanılması gerekli bir bölgede araç kullanılacak ise zincir takma-sökme talimatını zincir kutusu üzerinden okumak önem taşımaktadır.
Kullanıcılarımız gerekli önlemleri almak, bakımlarını zamanında yaptırmak, araçları kullanırken maksimum özeni göstererek aracı korumaları gerekmektedir.
Lastiğin havası indiğinde aracı kullanmaya devam etmemiz jant ve diğer aksamlara zarar verebilir.

Lastik değişimini nasıl yapabilirim?

Mevsim geçişleri nedeni ile lastik değişimi gerektiği durumlarda Satış Sonrası Hizmet departmanımızla iletişime geçebilirsiniz.Satış sonrası hizmetler yetkililerimize iletişim bölümüzdeki bilgileri kullanarak telefon, mail, veya canlı destek yoluyla erişebilirsiniz.

Aracımda zincir kullanırken nelere dikkat etmeliyim?

Zincir takılıyken maksimum 40 Km/h hızla gidilmeli, kasislere sert girmekten ve kaldırımlara çıkmaktan kaçınılmalıdır. Virajlara çok daha yavaş girilmelidir. Zincir takıldıktan kısa bir süre sonra zincir bağlantıları ve gerginliği kontrol edilmeli ve gerekmesi durumunda boşluğu alınmalıdır. Bu tavsiyelere uyulmayarak zincirin kırılması sonucunda meydana gelen tüm hasarlar kullanım kaynaklı olarak firmalara yansıtılmaktadır. Kar olmayan yollarda uzun süre zincir kullanılmamalıdır. (Yedek lastik boyutları küçük olduğu zaman üzerine kar zincirlerinin takılması mümkün değildir. Eğer çekiş lastiklerden biri patlar ise, önce diğer bir lastikler değiştiriniz ve bu lastiğin yerine stepne takarak çekiş lastiğine zincir takınız)

Finans
DBS nedir?

DBS (Doğrudan Borçlandırma Sistemi), firmanız ile Beon Filo arasında oluşturulan ve tahsilatlarının otomatik olarak gerçekleştirilmesini sağlayan bir nakit yönetimi hizmetidir.Bu hizmetimiz, tahsilat kolaylığı sağlarken aynı zamanda operasyonel iş yükü ve maliyetlerinizi azaltmakta ve hem Beon Filo hem de firmanız için ödeme ve tahsilat rahatlığı sağlamaktadır.

Finans onay süreci nedir?

Finans onay sürecinde, Beon Filo´daki, yetkililerimiz, Beon Filo ile paylaştığınız belgeleri ve bilgileri kullanarak firmanızla ilgili kredi değerlendirmesi çalışması yürütürler. Bu çalışmanın sonucunda, firmanızın kiralama talebi onaylanır, şartlı onaylanır (firmadan belli oranda ve türde teminat talep edilir) veya reddedilir

Finans onay süreci sonunda firmam neden kabul edilmedi?

Tıpkı finans kuruluşlarında olduğu gibi firmamız tarafından da çeşitli kriterlere göre kredi riski değerlendirmeleri yapılmaktadır. Firmamızca temel alınmış olan mali ölçütler, bulunduğumuz dönem itibariyle minimum risk alınması prensibi üzerine kurulmuştur. Bundan dolayı mali tahlillerimizde olabildiğince titiz davranmaktayız. Kredi Risk Departmanımız tarafından sunulan olumsuz değerlendirmeler, sadece firmanızın mali durumuna göre değil, aynı zamanda sektör istihbaratı, piyasa istihbaratı gibi bir takım farklı unsurlara göre yapılmaktadır.

Finans onay sürecinde ne gibi belgeler istiyorsunuz?

Sunmuş olduğumuz fiyat teklifini kabul etmenizi müteakip satış yetkiliniz tarafından gönderilen Müşteri Bilgi Formunu doldurmanız gerekmektedir. Bunun yanısıra; Vergi Levhası, Noter onaylı İmza Sirküleri / Beyannamesi, Ticaret Sicil Gazetesi (Kuruluş, unvan, ortaklık ve son sermaye yapısını gösteren), yeni alınmış Ticaret Sicil Belgesi ya da Faaliyet Belgesi, Mali Tablolar vb. Ek10aklar talep edilmektedir.

Fiyat teklifini onayladım, şimdi ne yapmam gerekli?

Fiyat teklifinizi onayladıktan sonra, satış temsilciniz firmanızın finansal değerlendirmesinin yapılabilmesi için sizden bazı belgeler ve bilgiler talep edecektir. Söz konusu bilgileri ne kadar hızlı ve eksiksiz bir şekilde tamamlarsanız, finansal inceleme süreci de o kadar hızlı tamamlanıyor olacaktır.

Acil Durum
Kaza durumunda ne yapmam gerekli?

Öncelikle kaza durumunda sakin olmalısınız.

Başka kazalara sebep olmamak için dörtlü flaşör, reflektör ve / veya ışıklı ikaz cihazları ile diğer sürücüleri kazaya karşı uyarmalı ve yol güvenliğini sağlamalısınız.

Sigorta şirketlerinin kazayı doğru değerlendirebilmesi için olay mahallini ve hasarları farklı açılardan görüntülemelisiniz.

Rapor alınması gerektiği durumlarda, kazanın oluş yerine ve şekline göre 155 Polis imdat veya 156 Jandarma imdat hatlarını arayarak rapor tutturmalı ve Beon Filoya´ya bilgi vermelisiniz.

Satış sonrası hizmetler yetkililerimize iletişim bölümüzdeki bilgileri kullanarak telefon, mail veya canlı destek yoluyla erişebilirsiniz.

Polis veya Jandarma tarafından tutulan tutanaklarda, karşı araç veya araçlar var ise kazaya karışan tüm araçların ruhsat, geçerli trafik sigortası, sürücü ehliyet fotokopileri alınmalıdır.

Her durumda trafik kanunu uygulama detaylarına göre hareket edilmelidir.

Çift Taraflı Hasarlar

Çift taraflı (iki veya daha çok aracın karıştığı) hasarlarda, anlaşma tutanağı düzenlenerek karşı araç evrakları (geçerli trafik poliçesi, ruhsat, ehliyet fotokopileri) alınmalıdır. Tutanakta istenen bilgilerin eksiksiz doldurulması ve ıslak imzalı olması zorunludur. Bu tür kazalarda dikkat edilmesi gereken husus, hasar görmüş olsun veya olmasın kazaya karışan araçların tamamının evraklarının alınmasıdır.

Tek Taraflı Hasarlar

Tek taraflı hasarlarda (çarpma, park hali, cam kırılması vb.) aracın yerini değiştirmeden sorumluluk sahasına göre 155 Polis imdat veya 156 Jandarma imdat hatları aranarak rapor alınmalıdır. Kaza zabıtları, ifade tutanağı, olay yeri görgü tespit tutanağı, alkol raporları, sürücü ehliyet fotokopisi ile Beon Filoya´ya başvurmanız gerekmektedir.

Kaza Tutanağı İle İlgili Bilgiler

Kaza tutanağı ile birlikte araçlarda ruhsat, ehliyet ve trafik poliçe fotokopilerinin bulundurulması kaza durumlarında yaşanması muhtemel sıkıntıların önüne geçecektir.

Kaza tutanağı, yalnızca trafikte meydana gelen, maddi hasar ile sonuçlanan, iki veya daha fazla araç ile gerçekleşen kazalarda; tüm araç sürücülerinin kazanın oluş şeklinin tutanak ile tespitinde anlaşması durumunda; evrakların eksiksiz tanzim edilerek ve tarafların imzalaması sonucunda geçerli sayılacaktır. Çoklu kazalarda birden fazla tutanak kullanılabilir. Her tutanak, araç sürücüleri tarafından imzalanmalıdır.
Kaza sonrasında düzenlenen tutanağın eksik doldurulması veya tarafların imzalarının eksik olması belgenin geçersiz sayılmasına neden olacaktır.

Kaza sonucu taraflarca düzenlenen tutanak ile birlikte ruhsat, ehliyet ve trafik poliçe fotokopileri karşı araç sürücüsüne verilmeli ve alınmalıdır. Meydana gelen kaza sonrasında, araçlar olay yerinden kaldırılmadan, değişik açılardan fotoğrafının çekilmesi gerekmektedir.

İkili veya daha fazla araç ile meydana gelen kaza sonucu, aşağıda belirtilen evraklar aynı gün veya en geç ertesi gün tarafımıza teslim edilmelidir.

Düzenlenen tutanak veya tutanakların aslı (Eksiksiz ve ıslak imzalı olması zorunludur.)
Ruhsat fotokopisi
Sürücü ehliyet fotokopisi
Karşı araç ruhsat fotokopisi
Karşı araç sürücü ehliyet fotokopisi
Karşı araç trafik poliçe fotokopisi
Kaza fotoğrafları

Meydana gelen kaza sonrası, tarafların tutanak ile tespit yapılması konusunda anlaşmaları; düzenlenen tutanak ve diğer evrakların eksiksiz olması durumunda olay yerine polis çağrılması gerekmeyecektir.

Kazaya karışan kişilerin kazanın her detayında, özellikle kusur dağılımı konusunda anlaşmalarından ziyade, tarafların kazayı, aralarında dolduracakları tutanak ile tespit konusunda anlaşmaları ve kazayı olduğu şekliyle tutanağa aktarmaları önemlidir. Kaza sonucunda taraflar arasında düzenlenen tutanak ve diğer evrakların sağlıklı ve zamanında işlem yapılabilmesi için, en geç kaza tarihinden 1 gün sonra Beon Filoya´ya ulaştırılması gereklidir. Kaza tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde Beon Filoya´ya ulaştırılmayan evraklar geçersiz sayılacak, düzenlenen evrakların geçersiz sayılacağı durumlarda, ve ilgili tutarlar kiracı firmaya fatura edilecektir.

Kaza Tutanağının Geçersiz Olduğu Durumlar

Taraflarca düzenlenen tutanağın geçerli sayılamayacağı durumlar:

Kazaya karışan sürücülerin tutanak üzerinde imzalarının bulunmaması
Kaza tutanağında bulunan imza veya imzaların sahte olması
Kaza tespit tutanağında bulunan bilgilerin eksik veya yanlış yazılması
Hasarın sigorta tarafında reddedilmesi Kaza tespit tutanağı düzenlenmiş ancak böyle bir kaza vukuunun gerçekleşmemiş olup sahte hasar olması
Kaza tespit tutanağı ile birlikte karşı araç evraklarının eksik olması
5 iş günü içerisinde tüm evrakların ulaştırılmaması

Polis Çağrılmasını Gerektiren Durumlar

Aşağıda belirtilen durumlarda 155; eğer kaza yeri jandarma bölgesi sınırları içindeyse 156 numaralı telefondan polis ya da jandarmaya ihbar yapılarak zabıt tutturulması zorunludur.

Sürücü belgesiz motorlu araç kullanılıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanılıyorsa
Sürücüde yaş küçüklüğü varsa
Sürücüde alkol, uyuşturucu madde veya akıl sağlığı şüphesi varsa
Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise
Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse
Trafik kazasında sadece 3. kişilere ait eşyalara zarar gelirse
Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise
Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa
Anlaşma sağlanamaması durumunda
Tek taraflı hasarlarda (Duvara çarpma, şarampole yuvarlanma, takla atma, park hali vs.)

Kolluk güçlerinin çağırıldığı hasarlarda da sigorta şirketlerinin kazayı doğru değerlendirebilmesi için olay mahallini ve hasarları farklı açılardan görüntüleyerek en iyi şekilde görsel anlatım yapılmaya çalışılmalıdır.

Plakam Düşmüş / Çalınmış ne yapmam gerek?

Aracınızın plakası düştüğünde (tek veya çift) Satış Sonrası Hizmet yetkililerimizle iletişime geçmeli ve mutlaka kolluk güçlerine rapor tutturmalısınız.
Satış sonrası hizmetler yetkililerimize iletişim bölümüzdeki bilgileri kullanarak telefon, mail, veya canlı destek yoluyla erişebilirsiniz.
Plaka zayi sonrasında hem ruhsatın hem de plakanın değiştirilmesi gerekmektedir.

Araç çalınması durumunda ne yapmalıyım?

Beon Filo çalıntı araç ile bilgi verilmeli ve kolluk güçlerinden (polis, jandarma) resmi rapor temin edilmelidir.

Aracın asıl ve yedek anahtarı ile araç ruhsatı Beon Filoya´ya teslim edilmelidir.

İlgili evrakların Beon Filo´ya ulaştırıldıktan sonra tarafına sözleşme şartlarınıza göre ikame araç temini yapılacaktır.

Sigorta kuralları gereği olarak araç çalındığı tarihten itibaren bir aylık bekleme süreci sonucunda bulunamaz ise ilgili karakol ve oto hırsızlık masasından aracın durumu ile ilgili ek yazı alınması gereklidir. Sigorta işleyişine ve prosedürlerine aykırı bir durum söz konusu ise (anahtarın aracın üzerinde bırakılması gibi) sigorta değerlendirmesi ve sonrasında oluşabilecek faturalama süreçleriyle ilgili bilgiler Beon Filo tarafından yazılı olarak yapılacaktır.

Müşteri Hizmetleri
444 70 10
E-Bültene Kaydol
Kampanyalardan ilk önce siz harberdar olun.